De ce am ales să accesăm fonduri europene

Dacă faci numai lucruri ale căror răspunsuri le știi dinainte, compania ta e sortită eșecului. - Jeff Bezos

Când dai drumul unei afaceri, nu știi niciodată ce îți rezervă viitorul. Nu poți decât să fii cât se poate de ancorat în prezent și să speri că intuiești corect ceea ce urmează să se întâmple. O afacere vine la pachet cu o mulțime de incertitudini și cu o panoplie atât de largă de alegeri, încât nu se poate să nu te întrebi constant dacă ai făcut ceea ce trebuia.

Ca să îi răspundem lui Jeff Bezos: noi nu am știut totul de la bun început. Nimeni nu se naște învățat, nici măcar un antreprenor. Când ne-am început călătoria, prin 2006, ne ocupam în principal de articole promoționale realizate din piele naturală. Mai nișat de atât nici nu se putea. În perioada aceea nici nu visam să ajungem unde suntem astăzi. 

Mulți pornesc de la o idee generală, apoi se specializează. Noi am luat-o invers. Am plecat de la ceva cât se poate de specific, apoi ne-am extins portofoliul și expertiza pe măsură ce am înțeles tendințele și evoluțiile din domeniu. 

Un singur lucru nu s-a schimbat de-a lungul timpului: pasiunea noastră pentru publicitate.

În rest, totul e supus schimbării. Modelul de business, obiectivele, indicii de performanță… Dacă nu ești flexibil, ești supus eșecului. Așa că am schimbat și noi direcția după cum a bătut vântul schimbării. Ne-am reorientat către printul de mari dimensiuni și am investit tot ce am avut în acea direcție. Am început să facem print indoor și outdoor, colantări auto, litere volumetrice, firme luminoase… Pe scurt: cam tot ce îi trebuie unei afaceri pentru a-și crește vizibilitatea.

Însă acest sector este extrem de competitiv. Am suplimentat atât spațiul de producție, cât și numărul de echipamente. Iar când n-a mai fost de ajuns, am apelat la fonduri europene. Ne-am gândit că dacă nu facem acest pas la timp, o vor face alții în locul nostru, iar toată munca noastră va fi fost în zadar.

Am considerat că această opțiune ar fi cea mai benefică pentru partenerii noștri. Dacă am fi apelat la un împrumut bancar sau la leasing, am fi fost nevoiți să tăiem din alte părți: software, promovare, echipament. Și întrucât inovația e o componentă esențială a crezului nostru, nu ar fi fost corect să facem o alegere în detrimentul clienților noștri, nu-i așa?

Am promis că la noi veți găsi mereu cele mai noi tehnologii și cele mai bune soluții pentru a vă pune în valoare afacerea. Așa că am acționat în consecință. Proiectul se referă la extinderea capacității avansate de realizare a activităților de tipărire în scopul creșterii competitivității. Pe românește, am apelat la Fondul European de Dezvoltare Regională pentru a putea ține pasul cu tendințele pieței.

Proiectul a avut o valoare totală de 1.617.613 lei. Am investit acești bani în tehnologizarea producției, care, în mod concret, înseamnă calitate mai bună, viteze de producție mai mari și produse noi. Am încheiat implementarea proiectului în luna iulie a anului acestuia.

Încercăm să facem totul ca la carte, economisind resurse, investind în personal și având grijă de mediu. Lucrăm zi de zi în primul rând cu noi, pentru a vă putea oferi cele mai bune servicii. Sperăm să ne extindem și mai mult, intrând cu pași mici și în sectorul industrial.

Cât de curând, sperăm să vă punem la dispoziție o gamă și mai largă de servicii, cum ar fi produse în serii mici obținute cu ajutorul CNC, ambalaje, șabloane sau chiar tipare pentru industria textilă fabricate cu ajutorul mesei de tăiere digitală.

Iar călătoria noastră nu se oprește aici. Ne străduim să venim în întâmpinarea nevoilor tale, oricare ar fi acestea. Așa am reușit să devenim fabrica cu cea mai mare capacitate de print outdoor și indoor din nordul țării și una din companiile cele mai bine cotate de producție publicitară. 

Numai îmbrățișând schimbarea poți crește. Iar curajul de a face față provocărilor nu rămâne niciodată nerăsplătit. Încrederea clienților și a partenerilor e cel mai important capital al unei afaceri. Această etapă nu ar fi fost posibilă fără ea, așa că vă mulțumim că v-ați lăsat pe mâna noastră. Promitem, în schimb, să ne ridicăm tot timpul la înălțimea așteptărilor.

La cât mai multe realizări împreună,
Echipa Promoart

  • Share this post!